Am ridicat acordul/avizul de la Mediu: APM Ilfov – Clasificarea notificarii


La depunerea actelor pentru avizul de la mediu mi s-a spus ca, dupa 10 zile sa sun. Am sunat la telefon si am aflat ca avizul este gata!

Asadar m-am prezentat la APM Ilfov unde am fost pus sa semnez pentru ridicare si mi s-a dat o coala de hartie cu antetul ANPM si APM ILFOV. Titlul documentului: Clasificarea notificarii.

Avizul de la mediu


Urmarind datele consemnate, acordarea avizului a durat numai 2 zile! Deci, 10 zile este termenul generic, maximal, insa el poate fi gata mult mai repede!

In mare, continutul avizului spune ca de fapt ei nu au nevoie sa-si dea acordul deoarece proiectul depus de mine (construirea locuinta de serviciu, imprejmuire, put forat, ministatie de epurare) [copiat de ei din Certificatul de Urbanism]

 • nu intra sub incidenta HG 445/2009
 • nu intra sub incidenta art.28 din OUG 57/2007
Autoritatea Competenta pentru Protectia Mediului decide:
Clasificarea notificarii deoarece proiectul propus nu se supune procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului si de evaluare adecvata
Durata: „Prezentul act administrativ este valabil pe toata durata punerii in aplicare a proiectului.” Traducand, valabil nelimitat.
Concluzie: Intr-adevar, Certificatul de Urbanism mentioneaza ca necesar „punctul de vedere/actul administrativ al autoritatii competente pentru protectia mediului.” Altfel spus: platesti 100 lei ca sa-ti confirme: „nu ne intereseaza pe noi si pe mediu constructia unei locuinte!” Sic!
Anunțuri

Despre ConstruireaCasei

Parcurgem impreuna, de la ZERO, pasii necesari Construirii unei Case!!!
Acest articol a fost publicat în Acte, aprobari, avize, hartii ... și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Am ridicat acordul/avizul de la Mediu: APM Ilfov – Clasificarea notificarii

 1. Pingback: Am depus actele pentru avizul/acordul de la mediu, termen: 10 zile « construireacasei

 2. bursu' zice:

  intrebare: acum am nevoie sa imi fac gard, si sper la anul sa construiesc
  voi putea sa iau un singur aviz de la mediu…atat pentru imprejmuire cat si pentru constructie (sa platesc o singura data) si sa il folosesc in copie legalizata?

  stiu ca suna ciudat…. 😀

  • Am inteles intrebarea! 😀

   Cred ca ar trebui sa parcurgi urmatorii pasi:

   1. solicitare Certificat de Urbanism pentru Comstruire – la fel ca la mine: locuinta, imprejmuire, epurare, put – 9,60 lei
   2. In baza lui iei acordul de la mediu – care va fi valabil permanent in vederea lucrarilor de la pct.1
   3. Pentru a construi gardul ai nevoie de TOATE avizele si proiect la fel ca si pentru o locuinta, dar eu nu cred ca pentru un gard provizoriu se va sesiza cineva…

 3. bursu' zice:

  pana la urma cum arata un plan de incadrare in zona scara 1:500 si plan de situatie cu amplasamentul?
  daca nu le am cine mi le poate face?

 4. Alex zice:

  Il face arhitectul. Nu se reprezinta schematic si foarte simplu. Reprezinta-l cat mai detaliat, cu toate distantele, cotele, suprafetele posbile. Se mai reprezinta si alei, accese, imprejmuiri, fose, puturi, si ce alte chestii mai ai pe proprietate. La final, acesta te va ajuta la trasarea constrictiei, si daca este facut schematic si foarte simplu, s-ar putea sa ai probleme in momentul amplasarii pe teren a constructiei.

  • Salut, Alex!

   Pentru ce ar trebui sa fie cat mai detaliat, …? Oricum nu poti sa pui pe el toate detaliile necesare constructiei si nici nu e nevoie. E doar o schita de amplasament!
   Gandeste-te ca daca ai un teren de 2000 mp (sau mult mai mare) si o constructie de 100 mp, dimensiunile sunt atat de disproportionate incat, punand toate detaliile, nu vei avea nici o schita de amplasament foarte stralucita si nici un plan in vederea trasarii prea util.

   Cred in continuare ca la aceasta etapa ai nevoie de schitarea constructiei si a anexelor (fosa septica, magazie, put, …) in linii mari, fara exces de detalii.

   Poate nici nu ai definitivat toate aceste lucruri si, de aceea, nici nu trebuie sa oferi cotatii la milimetru.

   Parerea mea.

   • Alex zice:

    Pentru obtinerea certificatului de urbanism, asa este, dar totusi si la aceasta faza, trebuie tinut cont de distantele dintre cladiri, dintre caldire si aliniamente, de limitele de proprietate, de amplasarea acceselor, procent de ocupare a terenului. In caz contrar, este foarte posibil sa ne trezim ca avem specificat pe certificatul de urbanism, ca trebuie sa obtinem fel de fel de avize (gen DRDP), sau chiar mai rau, de intocmit PUZ, datorita faptului, ca planul de situatie l-a intocmit beneficiarul, fara sa aiba habar de prevederile legale. Asta e motivul pentru care sustin ca ar trebui sa-l intocmeasca cineva de profesie.

    PS: Stiu sigur ca va veni intrebarea: De ce zici asta? Esti cumva arhitect?
    Iata raspunsul: Nu, nu sunt arhitect.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s