Dupa acte (extras CF si Ortofotoplan) la OCPI-IF


Asa cum am scris in ultimul articol, drumurile m-au purtat la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Ilfov (OCPI-IF) pentru doua hartii necesare la Primarie in vedere eliberarii Certificatului de Urbanism.

Am ajuns in dimineata zilei de 5 iulie pe Sos. Kiseleff nr.34 (la cativa metri de intersectia cea mare de la Piata Presei Libere)

In spatele curtii, o anexa improvizata gazduieste registratura si ghiseele pentru depunerea actelor.  De fapt, pentru cele doua acte se completeaza doua formulare diferite, din incaperi diferite, se cer doua avize pentru plata, se taie doua chitante diferite si se sta la doua cozi pentru a le depune 🙂


Solicitarile mele primesc doua coduri specifice:

272 – Extras de carte funciara pentru informare – 20 lei / 80 lei

277 – Extras din planul cadastral de pe ortofotoplan – 15 lei / 60 lei

La efectuarea platii sunt intrebat ce aleg: normal (5 zile) sau urgenta (2 zile si de 4 ori mai scump)?

Pentru ca incercam sa tinem costurile la minim platesc primii bani in incercarea de a avea o locuinta!

Probabil suma e amuzanta gandindu-ma la ce urmeaza sa platim doar pe hartii si nu numai pe materiale! 😀

Asadar, pe chitanta  reprezentand „272” s-a trecut 20 lei iar cea pentru „277– 15 lei.

Rezumand, in luna iulie 2011, pentru extrasele necesare Certificatului de Urbanims s-au platit 35 lei pentru emitere in regim normal, 5 zile. Cei care le doresc in 2 zile vor plati 140 lei. Am facut deja o economie de 105 lei. 😀

N.B. Desi pe site-ul OCPI este trecut ca termene normal 2 zile iar urgenta 1 zi, realitatea este „putin” diferita. Explicatia? „Site-ul nu este actualizat!” 🙂

UPDATE: Continuarea acestui demers poate fi urmarita AICI si AICI.

Reclame

Despre ConstruireaCasei

Parcurgem impreuna, de la ZERO, pasii necesari Construirii unei Case!!!
Acest articol a fost publicat în Acte, aprobari, avize, hartii ..., La OCPI Ilfov, Nota de plata! și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Dupa acte (extras CF si Ortofotoplan) la OCPI-IF

 1. Pingback: A treia vizita la OCPI-IF: obtin cele 2 documente :) « construireacasei

 2. Pingback: A patra vizita la OCPI-IF: rezolvarea suprapunerii imobilelor! « construireacasei

 3. Pingback: A cincea vizita la OCPI-IF: solicitarea unui inventar de coordonate in vederea pichetarii « construireacasei

 4. Dorin D zice:

  Pentru Extras din planul cadastral de pe ortofotoplan mai trebuie copie dupa actul de proprietate iar pentru ambele copie dupa buletin.

 5. Alexutzu zice:

  De fapt taxele acelea se percep pentru eliberare documente si pentru transmiterea acestora prin posta daca solicitantul doreste acest lucru. Numai ca functionarii nu precizeaza acest lucru. Eu am fost sa scot un plan de situatie de la Ocpi si plangandu-ma functionarului ca trebuie sa fac 100 km (dus – intors) la Ocpi pt o hartie acesta mi-a spus galant: -daca doriti vi-l trimitem prin posta. La care eu: Pai se poate?
  Functionar: Da se poate.
  Eu: Si cat costa acest serviciu
  Functionar: Nimic. E inclus in taxa. Numai ca la termenul de 5 zile se mai adauga 1-2 zile pana face secretara plicul si 2-3 zile pana il aduce posta.
  Eu: Pai nu se poate sa mi-l trimiteti pe mail mai intai pana ajunge posta?
  Functionar: nu.
  Cu toate ca aveau copiatoare xerox workcentre performante dotate cu scaner si toata aceasta treaba se rezolva imediat. Probabil secretarei ii e mai usor sa scrie un plic decat sa scaneze un document.
  Deasemenea conform normelor de aplicare a legii 50/1991 art. 36:
  (1) Certificatul de urbanism se elibereaza solicitantului direct sau prin posta (cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire), in termen de cel mult 30 de zile calendaristice de la data inregistrarii cererii. In situatia in care scopul emiterii certificatului de urbanism este obtinerea autorizatiei de construire/desfiintare, acesta va fi insotit de formularele fiselor tehnice cuprinzand elementele de aviz necesare pentru utilitatile urbane si pentru avizele serviciilor publice descentralizate ale ministerelor si ale celorlalte organe centrale, organizate in judete sau in municipiul Bucuresti, in vederea emiterii acordului unic.
  Asadar daca nu va grabiti si vreti sa scutiti timp pe la ghisee solicitati sa va fie trimise aceste documente prin posta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s